Kuntotarkastuksessa käytettävät laitteet
Kattava tutkimus kiinteistön kunnosta - näkymättömätkään vauriot eivät jää huomaamatta
Kuntotarkastuksessa käytettävien laitteiden avulla saamme tarkkaa tietoa kiinteistön eri rakenteiden ja materiaalien kunnosta.
Mittaamalla esimerkiksi kosteutta, lämpötilaa ja ilmanpaine-eroa ulkovaipan yli pystymme havaitsemaan poikkeavuuksia, jotka voivat viitata vakavampiin ongelmiin. Näin varmistamme, että kuntotarkastusraporttimme on mahdollisimman kattava ja luotettava.
Näitä laitteita käytämme kuntotarkastuksessa
Monitoimimittari,
Trotec T3000
Mittalaite, jolla siihen kiinnitettävistä mitta-antureista riippuen voidaan mitata ilman lämpötila- ja kosteusolosuhteita niin ulkoilmasta sisäilmasta, kuin rakenteen sisältäkin. Lisäksi erilaisilla piikkiantureilla voidaan mitata rakenteissa olevaa kosteutta (esim. puu).
Ilmankosteusanturit
Trotec TS 210 SDI ulko- ja sisäilman kosteuden mittaamiseen, Trotec TS 250 SDI seinä- ja ontelorakenteiden sisällä olevan ilmankosteuden mittaamiseen.
Puuanturit
TS 060 piikkianturi on rakenteen näkyvän puumateriaalin kosteuden mittaamiseen, TS 012 300mm eristetyt pyöreät teräspiikit ja TS 016 300mm eristetyt litteät teräspiikit syvemmällä olevien puurakenteiden kosteuden mittaamiseen.
Videoendoskooppi,
Trotec BO 26
Rakenteen aukoista tehtäviin rakenteen sisällä olevien kohteiden ja olosuhteiden visuaalisiin tähystyksiin
Pintakosteusmittari,
Trotec Bm 31
Ammattimainen käsimittari, jolla mitataan nopeasti ja pintaa rikkomatta kosteuden leviämistä rakenteista aina 4 cm:n syvyyteen asti.
Pintalämpötila- ja kastepistemittari,
BOSCH PTD1
Mitataan rakenteen pintalämpötilaa, jota verrataan huoneilman kosteusprosenttiin sekä lämpötilaan, laite laskee kastepisteen jossa rakenteeseen on vaarassa tiivistyä kosteutta.
Ilmanpaine-eromittari, TESTO 510
Mitataan ulko- ja sisäilman välistä ilmanpaine eroa, jolloin nähdään onko alipaine kiinteistössä ohjearvoissa.
Tuulimittari,
Trotec BA 06
Mitataan tuulen nopeutta ja havainnoidaan tuulen suunta, joilla on vaikutusta saatuihin tutkimustuloksiin.
Savukynä,
Björnax
Merkkisavukynää käytetään ilmavirtauksen suunnan tutkimiseen esimerkiksi ilmastoinnin pääte-elimissä ja rakennuksen ulkovaipan vuotokohtien paikantamiseen.
Vaikka kokenut kuntotarkastaja havaitsee paljon myös silmämääräisesti, laitteet mahdollistavat syvällisemmän analyysin
ja piilevien ongelmien paljastamisen. Piilevien ongelmien paljastamisessa on lyömättömänä apuna myös homekoirat!